Coaching met honden

Honden zijn objectief en geven altijd onverbloemde feedback. Een hond reageert puur en direct, heeft geen dubbele bodem. De hond is gericht op de ander. Van nature is een hond een roedeldier, dat betekent dat hij ‘moet’ samenwerken. Als hij niet samenwerkt is hij kwetsbaar. Dit maakt dat een hond binnen een paar seconden reageert op nieuwe situaties en op degene die met hem werkt.

Waarom coaching met honden?

coaching met je eigen hondTegenover een hond kun je jezelf niet anders voordoen dan je bent. Een hond reflecteert direct je eigen gedrag. In communicatie met mensen kun je er bewust of onbewust voor kiezen om je anders voor te doen, je ware gevoelens niet te tonen en kun je jezelf zelfs helemaal afsluiten voor wat je vindt of voelt. Communicatie is voor 85% non-verbaal, er is een kans dat sommige mensen hier doorheen kunnen prikken maar in de meeste gevallen kom je er in mens-mens contact mee weg. De hond prikt er echter onmiddellijk doorheen. Zij communiceren over het algemeen met lichaamstaal en hierdoor pikken zij ook feilloos onze lichaamstaal op. Honden reageren direct op non-verbaal uitgezonden prikkels en zijn dan ook een fantastische spiegel.

Daarom werk ik graag met de hond als coach. Honden brengen gedragingen, overtuigingen en/of emoties naar boven die voor mensen verborgen blijven. Honden laten je tot je kern komen en vanuit je kern kun je groeien, ontwikkelen en kansen en mogelijkheden zien en benutten. Je kunt ervoor kiezen met Juno of met je eigen hond te werken, precies wat bij jou past.

Mijn ervaring met & kennis van honden

Om dit groeiproces samen met de hond te kunnen faciliteren, heb ik me bijgeschoold tot officieel Spiegeltrainer bij De Hondenspiegel. Daarnaast ben ik opgeleid tot ABC-trainer en heb ik diverse cursussen op het gebied van hondengedrag en kynologie gevolgd via O&O en De Raad van Beheer. Daarnaast heb ik een jaar instructeursstage gelopen en de interne opleiding gedaan bij KC Pampus te Almere.

Is je interesse gewekt en wil je samen aan de slag, neem dan vrijblijvend contact met me op voor een oriënterend gesprek.