De aanloop naar ‘Loop je eigen koers’

Januari 2006 is mijn baan opgeheven en vanuit die positie ben ik geplaatst binnen een nieuw opgezet bedrijfsonderdeel wat uiteindelijk op dat moment niet de juiste match bleek te zijn. In oktober, na bijna een jaar op wilskracht mijn werk te hebben gedaan, ben ik in gesprek gegaan met mijn leidinggevende over andere mogelijkheden.

Periode van onzekerheid

Tweede kwartaal 2007 heb ik de status van herplaatsingskandidaat gekregen en begon een onzekere periode; een periode voor bepaalde tijd, zonder functie en met kansen en bedreigingen. Mijn inmiddels overleden honden Bono & Lucca waren, sinds zij bij mij zijn komen wonen, en vooral ook in deze periode van onzekerheid mijn meest bijzondere leermeesters. Als geen ander onderwees Bono mij over het thema loslaten en genieten en spiegelde Lucca mij in het bijzonder op leiderschap vanuit rust.

Mijn waarom

In 2007 ben ik de leergang Coaching voor Professionals bij de School voor Coaching gaan volgen en ontdekte mijn waarden, mijn overtuigingen en mijn drijfveer, mijn waarom. Mijn kennis, ervaring en kwaliteiten wil ik graag inzetten om mensen te helpen en begeleiden op hun pad naar inzicht om vandaar uit bewuste keuzes te kunnen maken, te groeien en te verbinden met hun Innerlijke Kracht.  Begin 2008 is bij mijn werkgever een interne coachpool gestart. Na het afleggen van een proeve van bekwaamheid en dankzij de steun van mijn leidinggevende, ben ik vanaf de start als coach aan deze pool verbonden. Mede hierdoor heeft vanaf 2008 mijn ontwikkeling als coach verder vorm gekregen. In diverse trajecten heb ik ervaring opgedaan met zowel persoonlijke- als loopbaancoaching en heb me dankzij de reflecties en lessen van mijn honden geschoold als Spiegeltrainer en als Natuur- en Wandelcoach, NLP-practitioner en Systeemtherapeut.

Het vervolg en de start

In 2011 is een nieuwe reorganisatie gestart en er verandert veel in het personeel- en organisatievak waar ik werkzaam in ben. Als adviseur werken we steeds meer voor de organisatie en het management en is er een verschuiving naar de bedrijfskundige kant gaande. De mens en zijn/haar ontwikkeling raakt steeds verder verwijderd. Ik ben me af gaan vragen wat ik kan doen om dichter bij mijn ‘waarom’ te komen en de uren die ik nu werkzaam ben als coach verder uit te breiden.

Het resultaat van het pad dat ik gelopen heb, is dat ik op 1 januari 2015 ben gestart met mijn bedrijf ‘Loop je eigen koers’ waarin alles samen komt.

Comments

comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.